неділя, 3 квітня 2016 р.

День зустрічі птахів

Вже весна прийшла в оселі,
Розквіта рясний садок.
І летять, летять веселі
Зграї рідкісних пташок, 
Швидше, любі, прилітайте.

І з весною привітайте і лісочки, і поля.
Ми вже хати збудували
На деревах в гілочках.
Щоб ви нам пісні співали,
Щоб ловили ви комах.
         Святково і урочисто пройшов захід « День зустрічі птахів» в Жавинській школі. Підготували і провели його юннати нашої школи Оля Колешня та Анна Вергелес разом з вчителем біології Нестерчук Тетяною Миколаївною.
        Виступ учнів був спрямований на збереження природи рідного краю, світу птахів. Юннати наголосили, що природа потребує допомоги, потрібно оберігати пташок і всіляко їм допомагати: виготовляти годівнички, підгодовувати їх, будувати шпаківні.
      Юні орнітологи нашої школи презентували інформаційно-дослідницький проект «День зустрічі птахів. Учні проглянули відеофільм про перелітних птахів та презентацію про птахів нашої місцевості. Були активними учасниками захоплюючої вікторини "Наші пернаті друзі" та «Хто більше знає про птахів». Розповіли все, що знають про птахів. До дітей звітали і соловейко, і сіра гава, і зозуля… Готуючись до свята, учні малювали малюнки та плакати, випускали стінгазети.
       “Взимку ми робили годівнички та підгодовували пташок, – доповіла усім присутнім Оля Колешня. – На сьогоднішній день ми зробили та розвісимо шпаківні вдома і на території школи та чекаємо на повернення пташок”.

Під час проведення гри-змагання  «Хто більше знає про птахів?»

Ми прийшли посвяткувати,
Птахів з вирію стрічати.
Про минуле пригадаймо,
Наші звичаї вивчаймо!


Не тільки в школі, а й біля своїх  житлових будинків  для пташок зроблені будиночки.   Їх робили разом з батьками або дідусями, і діти про це охоче розповідали.